Χρήσιμες Πληροφορίες 

Ενημερωτικά SMS στις χώρες που ταξιδεύεις!

Όταν φτάνεις σε μια χώρα του εξωτερικού, η COSMOTE σου στέλνει δωρεάν ενημερωτικά SMS με τις χρεώσεις που ισχύουν στη χώρα στην οποία βρίσκεσαι, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Αναλυτικότερα:

  • Εάν δεν επιθυμείς να λαμβάνεις ενημερωτικά μηνύματα όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό, στείλε δωρεάν γραπτό μήνυμα στο 1256 ROAM INFO NO. Η αλλαγή πραγματοποιείται εντός 3 εργασίμων ημερών
  • Εάν έχεις απενεργοποιήσει τη λήψη ενημερωτικών μηνυμάτων όταν ταξιδεύεις, αλλά πλέον επιθυμείς να λαμβάνεις ενημέρωση, στείλε δωρεάν γραπτό μήνυμα στο 1256 ROAM INFO YES. Η αλλαγή πραγματοποιείται εντός 3 εργασίμων ημερών
  • Εάν δεν γνωρίζεις αν στη σύνδεσή σου έχεις ή όχι ενεργοποιημένη τη λήψη ενημερωτικών μηνυμάτων, στείλε δωρεάν γραπτό μήνυμα στο 1256 CHECK ROAM INFΟ. Η αλλαγή πραγματοποιείται εντός 3 εργασίμων ημερών.

Περιαγωγή σε Παραμεθόριες Περιοχές και Δορυφορικά Δίκτυα

Η COSMOTE ενημερώνει τους συνδρομητές της που βρίσκονται σε πλοία, αεροπλάνα ή παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας ότι υπάρχει πιθανότητα αυτόματης σύνδεσης με δορυφορικά δίκτυα ή δίκτυα γειτονικών χωρών αντίστοιχα, με αποτέλεσμα τη χρήσης της υπηρεσίας περιαγωγής. Η σύνδεση με τα δίκτυα αυτά θα έχει ως αποτέλεσμα την χρέωση με βάση τον εκάστοτε τιμοκατάλογο περιαγωγής

  • .Για τους συνδρομητές οι οποίοι βρίσκονται σε πλοία, αεροπλάνα ή παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας: Η COSMOTE υπενθυμίζει στους συνδρομητές της ότι μπορούν να διαπιστώνουν εάν βρίσκονται σε περιαγωγή, παρατηρώντας στην οθόνη της συσκευής τους ότι δεν αναγράφεται το δίκτυο της COSMOTE Ελλάδας (COSMOTE / GR COSMOTE / C-OTE / 202-01).
Συνιστάται σε όλους όσους δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας περιαγωγής, και προς αποφυγή διαφορετικών χρεώσεων, να επιλέξουν χειροκίνητα το δίκτυο της COSMOTE (COSMOTE / GR COSMOTE / C-OTE / 202-01) μέσα από τις ρυθμίσεις των συσκευών τους.
Σημειώνεται πως η ενέργεια αυτή αποτρέπει την χρήση της υπηρεσίας περιαγωγής.
Συνεπώς, εάν μελλοντικά επιθυμείς να κάνεις χρήση της υπηρεσίας περιαγωγής, απλά επίλεξε την «Αυτόματη» επιλογή δικτύου μέσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής σου.
  • Για τους συνδρομητές οι οποίοι βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές του εξωτερικού:
Η COSMOTE υπενθυμίζει στους συνδρομητές της ότι μπορούν να διαπιστώνουν σε ποιο δίκτυο βρίσκονται, παρατηρώντας στην οθόνη της συσκευής τους το όνομα του δικτύου με το οποίο είναι συνδεδεμένοι. (Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους παρόχους και το όνομα του δικτύου τους, συμβουλέψου τον πίνακα συνεργαζόμενων χωρών και δικτύων).
Συνιστάται, λοιπόν, σε όσους βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές του εξωτερικού, και προς αποφυγή διαφορετικών χρεώσεων, να επιλέξουν χειροκίνητα το δίκτυο του παρόχου στον οποίον επιθυμούν να είναι συνδεδεμένοι, μέσα από τις ρυθμίσεις των συσκευών τους.

Μετά την απομάκρυνση από την παραμεθόριο περιοχή, ή εάν επιθυμείς να αλλάξεις χώρα, η συνιστώμενη επιλογή είναι η «Αυτόματη επιλογή δικτύου», μέσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής σου.

Για βοήθεια σχετικά με την επιλογή δικτύου και την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της υπηρεσίας περιαγωγής, κάλεσε την Εξυπηρέτηση Πελατών COSMOTE  στο 13888 εάν είσαι συνδρομητής Οικιακού Συμβολαίου, Καρτοσυμβολαίου και Καρτοκινητού και στο 13818 εάν είσαι συνδρομητής Εταιρικού Συμβολαίου & Καρτοσυμβολαίου ή απευθύνσου στο δίκτυο καταστημάτων COSMOTE.

Χρήσιμες συμβουλές για χρήση Internet & e-mail στο εξωτερικό
Περιαγωγή με χρήση εναλλακτικού παρόχου