Εκπαιδευτική Ρομποτική- STEM


Στην COSMOTE στηρίζουμε τη διάδοση και καθιέρωση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα. Ως στρατηγικός συνεργάτης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas, η COSMOTE επιδιώκει την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών στη χώρα μας μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Επενδύουμε στους νέους και συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο, με όχημα την τεχνολογία και την καινοτομία.

Η εκπαιδευτική ρομποτική βασίζεται στην εκπαιδευτική μέθοδο S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Συνδυάζοντας την επιστήμη, της τεχνολογίας, της μηχανικής και τα μαθηματικά για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή, τα παιδιά αποκτούν νέες δεξιότητες και παράλληλα αναπτύσσουν την ομαδικότητα, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Μια από τις δράσεις που υλοποίησε ο WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, προκειμένου να ενισχύσει τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στη χώρα μας, ήταν και ο 9ος Εθνικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

9ος Εθνικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 9ος Εθνικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με διοργανωτή τον WRO Hellas και Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE, την 1η Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας.

Περισσότεροι από 500 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον τελικό, όπου σχεδίασαν και κατασκεύασαν εξελιγμένες ρομποτικές κατασκευές με θέμα «Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» (Sustainabot).

Έντεκα ομάδες μαθητών κέρδισαν το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή τους τον Νοέμβριο του 2017 στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα, όπου θα κληθούν να διαγωνιστούν μαζί με πάνω από 600 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Οι έντεκα νικήτριες ομάδες που αναδείχθηκαν είναι ανά κατηγορία:
  • Regular Δημοτικό: Robocaptains και Linkage, Ανεξάρτητες Ομάδες
  • Regular Γυμνάσιο: Πυθαγόρας από το Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης και Robot Direction από το 13ο Γυμνάσιο Λάρισας
  • Regular Λύκειο: Le Velo Ανεξάρτητη Ομάδα και Kalamata Storm II από το Κέντρο Ρομποτικής & Προγραμματισμού Καλαμάτας
  • Open Δημοτικό: SMARTBIRDS NEXT από τα Δημοτικά Σχολεία Πατρών (44o & Ν. Σουλίου)
  • Open Γυμνάσιο: η G.R.I.D. Ανεξάρτητη Ομάδα
  • Open Λύκειο: Minders από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση
  • Advanved Robotics Challenge: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 2 από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Football: bitbot2 από bitLab

facebook
instagram
youtube
twitter